Foto: Fredrik Sandberg / TT

Transferfönstret flyttas tillbaka

Ett 20-tal spelare har värvats till SHL och allsvenskan inför fönstrets stängning natten mot fredag. Flera klubbar som inte har något att spela för har minskat sina trupper.

Almtuna har dumpat åtta spelare och AIK har värvat fyra. De senaste dagarnas aktivitet har kritiserats. Nästa år flyttas fönstret tillbaka.

– Då kommer det att flyttas tillbaka till 31 januari igen, precis som det har varit förut, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till SVT.

 Anledningen till det sena datumet i år är att eventuellt skadade OS-spelare skulle kunna ersättas, i enlighet med de transferfönster och rekommendationer som det internationella ishockeyförbundet satt upp.

– Grunden var att man skulle kunna ersätta skadade spelare. Sen har det ju visat sig att det varit svårt att bedöma vilka spelare som varit skadade, säger Christer Englund till SVT Sport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".