Linus Omark på plats i Luleå Hockeys omklädningrum igen. Foto Peter Sundkvist Sveriges Radio
SHL

Läget inför kvällens SHL-matcher

Radiosporten ger er förutsättningarna inför kvällen. Vi sänder alla matcher i Sportextra i P4 och i sin helhet i webbradion och appen Radiosporten Play.

Luleå (4) - Örebro (11)

Matchens betydelse: Om Luleå vill haka på Växjö på tredjeplatsen bör de vinna här. Även lagen bakom närmar sig Luleå. Fjärdeplatsen är viktig att hålla inför slutspelet. Örebro har fortfarande en teoretisk chans att undvika kvalserien, men då måste de nog vinna samtliga återstående matcher. Linus Omark gör debut i Luleå och han går in i andrakedjan tillsammans med Lucas Wallmark och Johan Forsberg.

Inbördes möten: 2-2 i inbördes möten, samtliga har varit jämna utom den senaste då Örebro vann med 3-0.

Form: Luleå slog HV71 i omstarten efter OS medan Örebro körde över Frölunda med 6-0. I den matchen gjorde nyförvärvet Ville Viitaluoma hattrick och verkar formstark.


Brynäs (8) - Frölunda (2)

Matchens betydelse: Brynäs har halkat ned i tabellen och har tre poäng upp till Modo som har sista direktplatsen till kvartsfinal. Brynäs behöver därför en seger. För Frölunda är segern inte lika viktig, förutom att laget gärna vill ta revansch för 0-6-förlusten senast mot Örebro.

Inbördes möten: 2-2 i inbördes möten, samtliga matcher har slutat med uddamålsseger förutom en.

Form: Frölunda radade upp segrarna innan OS-uppehållet, men sedan kom 0-6-förlusten mot Örebro efter lagets sämsta insats i år. En formsvacka på gång? Även Brynäs föll senast i rivalmötet mot Leksand, så det är två lag som söker efter formen.


HV71 (10) - Leksand (5)

Matchens betydelse: HV71 kan inte vara helt säkra på att man undviker kvalserien. Örebro jagar elva poäng bakom med fem omgångar kvar. En seger här skulle därmed vara befriande. Leksand har klättrat upp på femte plats och för att behålla den behöver man fortsätta ta poäng. 

Inbördes möten: 3-1 i segrar till Leksand, men det flesta matcherna har varit jämna och tuffa.

Form: Fördel Leksand som har två raka segrar medan HV71 har två raka förluster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista