Foto: Henrik Montgomery / TT
AIK-Luleå 2-1

Bottenlaget AIK slog Luleå

2:37 min

Öppet spel med många frilägen.

Det var matchbilden när AIK slog Luleå med 2-1.

Bortalaget kan nog glömma drömmarna om tredjeplatsen efter dubbla förluster mot bottenlagen på två dagar.

Radiosportens Bosse Johander tar ut lagens lirare:

AIK:
Luleå:

Ett avsågat AIK bjöd på riktigt bra motstånd när Luleå kom på besök till Hovet. Ett Luleå som inför matchen hade visst hopp om att ta tredjeplatsen från Växjö men som knappast var högmotiverat på isen.

Att lagen inte har jättemycket att spela för visade sig redan i första perioden när det var mycket öppet spel med tre frilägen de första åtta minuterna. Luleå missade två av dem.

Efter en mållös förstaperiod fick Luleå ett powerplay-läge när Michael Lindqvist spelade pucken över sargen efter halva andra perioden. Då tog det inte lång tid innan Linus Klasen gav gästerna ledningen med 1-0.

Den stora Luleåklacken, helt i paritet med hemmalagets, trodde nog att deras lag skulle gå ifrån, men AIK visade bra moral. Ett par vassa byten tvingade så småningom fram en Luleå-utvisning och i det numerära överläget dundrade Derek Joslin in kvitteringen.

Det avgörande målet kom också under en utvisning, men då i boxplay för AIK där Mattias Janmark kom loss i ett friläge med 3.55 kvar av tredje perioden.¼ 7/8Han satte pucken högt och gav bottenlaget segern mot ett Luleå som förlorade mot nästjumbon Örebro dagen innan.

AIK-Luleå 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (10.18) Linus Klasen (Per Ledin, Johan Fransson) spel fem mot fyra, 1-1 (15.41) Derek Joslin (Oscar Ahlström, Victor Ahlström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (16.05) Mattias Janmark-Nylén spel fyra mot fem.

Skott: 16-20 (6-10, 6-6, 4-4).

Utv, AIK: 4x2. Luleå: 4x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle och Christer Lärking, Stockholm.

Publik: 4 386.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista