Foto: TT

Gustav Svensson flyr Ukraina

Vladimir Putin har fått stöd i ryska parlamentet för att ingripa militärt i Ukraina. Något som får Gustav Svensson att lämna landet.
– Jag tar mig till närmsta stad och flyger direkt, säger han till fotbollskanalen.se.

Tidigare under lördagen berättade Tavrija Simferopol-mittfältaren Gustav Svensson att han var redo att lämna Ukraina, om läget i landet skulle bli oroligare.

– Händer det något vill man snabbt härifrån. Min säkerhet går före allt annat. Jag försöker hålla koll på vad som händer och försöker ligga ett steg före, sa förre IFK Göteborgspelaren Svensson då.

Nu gör han slag i saken. Klubbledningen i Tavrija har uppmanat Svensson och resten laget att lämna Simferopol.

– Jag ska ta mig till närmsta stad och flyga härifrån. Klubben försöker
organisera så att alla spelare och ledare ska komma ut ur landet så snabbt som möjligt så det är väldigt kritiskt, säger han till fotbollskanalen.se.

Enligt uppgifter ska laget återsamlas i Turkiet.

– Klubben har pratat om att vi kanske ska ta oss dit och träna men jag vet inte om var vi ska åka nu. Prioriteringen är bara att ta sig ur landet sedan får vi ta det andra sen, säger Svensson.

Här kan man följa Ekots direktrapportering om händelseutvecklingen i Ukraina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".