1 av 2
Sofie Lexner med hästen Charming Boy. Foto: TT
2 av 2
Sofie Lexner, Per Söderhjelm/Sporten Sveriges Radio Halland P4

Lexner femma ett halvår efter hemska olyckan

1:53 min

Svenskan Sofie Lexner och hästen Charming Boy slutade femma i dressyrtävlingen i Göteborg Horse Show. En sensationell bedrift med tanke på att hon var med om en svår olycka för att halvår sedan som kunde gjort henne förlamad.

– Att få det här stödet är oerhört stort, säger Lexner till Radiosporten.

Det var för ett halvår sedan som olyckan var framme. Lexner vurpade av en unghäst och fick tre frakturer i nacke och rygg och skador på flera kotor. Hon kunde inte röra sig på flera dagar och risken fanns att hon skulle bli förlamad. Men hon har tagit sig tillbaka till eliten snabbare än någon kunnat tro.

I Scandinavium fick hon ett varmt mottagande och hon tackade genom att bjuda på en oerhört bra ritt tillsammans med hästen Charming Boy. Det slutade med en femte plats.

– Jag har varit borta i sex månader, att få prestera här med bästa förutsättningar på hemmaplan, det är det bästa jag varit med om, säger Lexner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista