FOTO Adam Ihse / TT

Baryard Johnsson fyra i Göteborg

1:35 min

Malin Baryard Johnsson blev bästa svenska ryttare i världscuptävlingen i hoppning i Göteborg. Hon slutade på fjärde plats, slagen på tid av de tre på prispallen. Nicola Philippaerts från Belgien vann tävlingen.

– Hästen hoppar fantastiskt, jag rider strålande och vi gör allt vi kan. Det som händer är att vi snubblar i sista kurvan och jag tror att vi förlorare segern där. En sådan grej tar minst en sekund. Jag tappar all fart och kommer aldrig igång igen till sista hindret, säger Baryard Johnsson till Radiosporten.

– Det var lite snöpligt.

Tio ekipage var felfria i grundomgången. Tre av dem var svenska. Det bäddade för en spännande omhoppning.

Publiken fick se nya felfria ritter av alla tre svenskarna - men tiderna räckte inte till i konkurrensen.

Douglas Lindelöw blev femma, medan Niklas Jonsson slutade på sjunde plats.

Tävlingen i Göteborg var den sista i världscupens västeuropeiska liga. Malin Baryard Johnssons fjärdeplats innebär att hon blir första reserv till världscupens final i franska Lyon i april.

De 18 bästa sammanlagt går till Lyon. Baryard Johnsson slutade på plats 21, men två av ryttarna framför henne tillhör andra ligor än Västeuropa och räknas bort.

– Jag kommer att rida finalen om jag får, säger Malin Baryard Johnsson.

Chansen bedöms vara stor. Erfarenheten från tidigare år säger att det brukar komma återbud från ryttare som kvalat in.

Gothenburg Horse Show

1) Nicola Philippaerts, Belgien, Casana, 0/59,49, 2) Jens Fredricson, Sverige, Avaon 1177, 0/60,07, 3) Nicole Persson, Sverige, Hip Hop, 0/60,32, 4) Wout-Jan van der Schans, Nederländerna, Vingino, 0/60,35, 5) Henrik von Eckermann, Sverige, For Sale, 0/62,63.

Övr svenska placeringar:

9) Niklas Arvidsson, VDL Sheraton, 4/59,55, 11) Linda Heed, Bee Wonderful, 4/62,7.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista