Martin Olsson. FOTO: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Olsson lämnar återbud till landslaget

Norwichbacken har problem med en ömmande axel och väljer att låta bli att åka till Turkiet.

Det innebär att förbundskapten Erik Hamrén inte kan använda honom i landslaget förrän det gäller på riktigt, mot Österrike i EM-kvalet den 8 september.

– Han fick lite mer ont i axeln efter matchen i helgen. Klubben hade en stark önskan att han skulle vara kvar för att fullfölja säsongen, och det är redan klart att han ska opereras efter den. Det gör att han missar maj/juni-matcherna också, säger Hamrén.

Ingen ersättare kommer att kallas in till landskampen mot Turkiet på onsdag, och med även Mikael Lustig skadad så har inte Hamrén mängder med alternativ på ytterbackspositionerna.

I truppen finns just nu bara Emil Krafth, Helsingborg och Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn, som får ses som rena ytterbackar.

Radiosportens reporter Andreas Matz och expert Richard Henriksson är på plats i Turkiet och du följer matchen direkt i Sportextra på onsdag klockan 19.30.

Zlatan Ibrahimovic var en av dem som inte tränade inför onsdagens landskamp mot Turkiet.

Men han är på plats i Ankara.

– De spelare som spelade i går rehabtränar på hotellet i dag, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista