Blogg: Hamilton känner sig orättvist behandlad

Lewis Hamilton efter det interna motet i Spa.

– Nico has more or less admitted that he basicly did it on purpose. Said that he could have avoided it. Did it to prove a point. Don not just trust me ask Toto (stallchefen Tot Wolff) and Paddy (den tekniska chefen Pddy Loewe).

Nico svar på facebook.

– We are to entertain the public so our duels are on the limit. I regret that that we collided but it was a race incident and the stewards of the meeting see it the same way.

Så skrev de bägge. En upprörd och kände sig bedragen. Den andre mycket lugnare. Den ene klagar vilt och känner sig orättvist behandlad. Den andre ger sig inte in i en diskussion. Och Lewis är helsur för att Nico inte ber om ursäkt. Tittar man tillbaka så finns det flera tillfällen då den gode Lewis skulle bett om ursäkt men gjode det aldrig.

Vad som retade mig på söndakvällen var den snabba kritiken från Niki Lauda, som vi alla vet står 100% bakom Lewis och sitter alltid i hans del av garaget under loppen. Niki drog till me det grova artelleriet mens Nico satt i en presskonferens och inte hade en chans att försvara sig. Även stallchefen Toto Wolff föll in i kören.

Men ett par dagar senare tar han tillbaka det mesta av sin kritik och säger att Nico gjorde det absolut inte med flit.

Att han blivit missförstådd.

Wolff säger att Nico helt enkelt sa att han bromsade inte när de gick in sida vid sida i kurvan. Men det var inte det samma som att säga att gjort det med flit. Nico ville hålla sin linje och ville bevisa något och tyckte att Lewis skulle lämna plats. Men det gjorde han inte. Så de kom överens om att vara oense efter en mycket upphetsad diskussion enligt Wollf.

Stallchefen är ändå kritisk mot Nico och säger att det var Nico som attackerade och det skulle han inte gjort.

Efter loppet i Ungern var det ingen som sa något negativt om Lewis för att han vägrade att lyda ordern att släppa förbi sin stallkamrat. Tvärtom. De två cheferna hade full förståelse. Men inte Nico. Han har varit lojal flera gånger. Som t.ex. i Bahrain där han slutade attackera engelsmannen när han fick order om det. Eller i Ungern. I bägge loppen trängde Lewis av Nico från banan.

Vad det handlade om i Belgien var helt enkelt att Nico Rosberg har fått nog av att vara den lojala medspelaren. Och körde enligt mottot Nu Räcker Det. Något som Lewis absolut inte hade räknat med. Jag är övertygad om att Nico skulle ge sig och när han inte gjorde det började klagosången.

En annan tankegång. Nico var helt enkelt förb...d. Han ledde vm tabellen och gick in i kurvan utan en tanke att lyfta. Du flyttar dig eller vi krockar. En sak skall man ha helt klart för sig. Man kan inte krocka på dethär sättet med flit. Risken är alldeles för stor i den farten att en av bilarna lyfter och då vet ingen hur det slutar.

Ungerns gp var sista loppet vi såg den snälle Nico Rosberg. I fortsättningen är det tuffingen som sitter bakom ratten. Och det är något som Lewis inte kommer att gilla. Enligt obekräftade rykten lär Niki Lauda ha sagt att han är nr 1 i teamet.

Intressant är att många i pressen hackar på nico men många gamla förare anser att det var en helt vanlig händelse och ingen bär skuld.

På olika facebook sidor och andra media ställer sig de flesta på Nico sida och anser att Lewis är en gnällspik. Han har dock också sina lojala fans. Den engelska pressen står helt och hållet på hans sida och kräver att Fia skall bestraffa Nico. Keep on dreaming.

Finns en stor risk att den här interna fighten kommer att bli ännu mer laddad och prestigeladdad än den mellan Alain Prost och Aytorn Senna. Bra för publiken och formel 1. Så trots att alla nya regler och de enorma klagomålen på att motorerna är för tysta och man saknar det öronbedövande målet så ser säsongen 2014 bli en av de mest spännande och dramatiska på mycket länge.

Lewis sa efter Ungern att när han vaknade på måndagen var han övertygad om att han gjort allt rätt. När Nico vaknade och såg vm tabellen tyckte han nog det samma. Ledningen har ökat till 29 poäng.