Guide: Formstarka ÖSK möter BP - HIF har åtta matcher utan förlust

Denna fredag tar Örebro SK emot IF Brommapojkarna och så möts Helsingborgs IF och Halmstads BK.

Örebro SK (9) - IF Brommapojkarna (16)

Form: Sett till de fyra senaste omgångarna så är Örebro Allsvenskans formstarkaste lag men sina nio inspelade poäng. Brommapojkarna däremot har inte tagit någon poäng under de fyra senaste allsvenska matcherna. Örebrospelaren Alhassan Kamara har gjort mål i fyra raka matcher.

Inbördes möten: Lagen har mötts sju gånger i Allsvenskan, och det är helt jämnt med två vinster var och tre oavgjorda. Till och med målskillnaden är helt jämn med 11-11. Mötet på BP:s hemmaplan Grimsta i våras slutade 2-2.

Heta fakta: I derbyt mot Djurgården kunde Mauricio Albornoz bara spela halva matchen på grund av en låsning i ryggen, men nu är han spelklar igen. Även Nicklas Bärkroth som missade derbyt på grund av en känning av en sträckning i en magmuskel är tillbaka. Nordin Gerzic har stått för åtta målgivande passningar i årets allsvenska och ligger på en delad andra plats i assistligan tillsammans med BP:s Nicklas Bärkroth. 


Helsingborgs IF (8) - Halmstads BK (10)

Form: Helsingborg har vunnit åtta matcher utan förlust. Förra året spelade laget nio matcher utan förlust (april-juni). Den senaste matchen slutade med en 2-1 seger mot Mjällby. Halmstads senaste match i Allsvenskan spelades mot Elfsborg och slutade 1-1.

Inbördes möten: Mötet på Örjans vall i våras slutade 2-1 till Halmstad. Lagen har mötts 66 gånger tidigare, i Allsvenskan. Det har slutat med 27 vinster för Halmstad, 26 för Helsingborg och 13 kryss.

Heta fakta: David Accam har gjort dubbelt så många mål (12 stycken) som Halmstads bästa målskytt i år, Kristinn Steindorsson (sex stycken).

Källa: Infostrada

Matcherna sänds i sin helhet på Radiosportens webb och i appen Radiosporten play.