Ingen medalj för Tinne Vilhelmson Silfvén

1:50 min

Det svenska ekipaget Tinne Vilhelmson Silfvén och hästen Don Auriello slutade på en sjunde plats i VM-dressyrens kürfinal.

Tinne Vilhelmson Silfvén fick se tyskan Kristina Sprehe gå upp i ledningen precis innan det var dags för svenskan att påbörja sitt program i küren, dressyrens fria program till musik.

– Jag tycker att de har inlett jättebra, säger Radiosportens expertkommentator Maria Gretzer i direktsändningen från Frankrike.

Det var bara andra gången Tinne Vilhelmson Silfvén visade upp programmet i tävlingssammanhang, den första gången var i Aachen för några veckor sedan. Och Maria Gretzer var nöjd med det hon såg.

– Jag tycker att hon verkligen satsade idag, och att hon försökt ge järnet och tänja på gränserna. Piafferna såg bättre ut, det enda som jag kan tänka mig är att han (Don Auriello) blev lite för låg i galoppiruetterna, säger Maria Gretzer.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello fick procenten 80,375 och slutade på en sjunde plats.

– Vi blev nog lite hemmablinda, det drog nog ner mycket att han blev för låg i piruetterna, säger Maria Gretzer när hon ser domarnas poäng.

Vann gjorde brittiska Charlotte Dujardin med hästen Valegro med fina 92,161 procentpoäng.

– De var väldigt överlägsna, överhuvudtaget så var det många procent som skiljde från ettan till tvåan och från tvåan till trean, säger Maria Gretzer.