Svensk dubbelseger efter dramatisk avslutning

3:01 min

Sverige lyckades vinna damkampen efter enorm dramatik på 1 500 meter. Bahta vann spurtstriden om segern med finländskan Sandra Eriksson.

Linn Nilsson blev trea och Lovisa Lindh spurtade heroiskt till fjärdeplatsen - exakt vad som krävdes för att vinna med 206-204.

– Vi såg före start att det skiljde fyra poäng, och då förstod jag att jag helst skulle ha två finskor bakom mig. Jag var ganska trött redan när det var 800 meter kvar och speciellt när det var 600 kvar. Men när man inser att jag måste ta henne och att man har chansen att avgöra då är det bara att köra på, säger Lovisa Lindh.

Radiosportens reporter träffade också en blöt Karin Torneklint efter det traditionsenliga segerdoppet i vattengraven.

– 1500 meters tjejerna är hjältinnor och så tycker jag att diskus damer kastade bra, Irene (Ekelund) sprang fort på 200 meter och tog en viktig seger, säger Karin Torneklint.

Herrkampen slutade också med svensk seger. Det stod klart redan inför avslutande 1 500 meter, efter Andreas Otterlings seger i längdhoppet.

– Det är jätteroligt att han tar chansen och visar att han ska vara med i Finnkampslaget, säger Karin Torneklint som tog ut Otterling sent inför tävlingen.

Det är första gången sedan 1986 som Sverige vinner Finnkampen dubbelt på finländsk mark.

Så här blev slutresultatet:
Damer: Sverige 206 poäng, Finland 204.
Herrar: Sverige 216 poäng, Finland 193.