Hamrén: ”Elfsborg är bättre utan Anders Svensson”

7:13 min

På måndagens presskonferens fick Erik Hamrén många frågor om Anders Svenssons kommentar om att landslaget blir bättre när Zlatan Ibrahimovic slutar.

– Jag vet inte om man vågar skämta i den här gruppen, men Elfsborg skulle nog vara bättre utan Anders Svensson. Men det här var ett skämt, sade Hamrén.

Det var i en intervju med Expressen som landslagets tidigare lagkapten Anders Svensson pratade om vad som kommer hända med landslaget den dagen Zlatan Ibrahimovic slutar.

– Många tror att det kommer att bli tufft när Zlatan slutar i landslaget, jag tror precis tvärtom. Jag tror att Sverige kommer att bli bättre igen, sade han.

Erik Hamrén håller dock inte med.

– Ni vet ju hur det är i media, det är en jävla konkurrens. Alltså måste man synas och profilera sig, det är bra att ha åsikter antingen om förbundskaptenen eller om Zlatan, då får man också väldigt mycket uppmärksamhet. Jag vill inte snacka om det han säger, Anders får ha vilka synpunkter han vill, han är inte dum, han vet vad han ska få uppmärksamhet ifrån, säger Hamrén och fortsätter:

– Anders kanske har varit rädd för Zlatan, jag vet inte. Han har inte sagt det till mig i alla fall.

Hamrén berömde samtidigt Zlatans insats för laget och hur han lyfter de övriga spelarna.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med Zlatan. Hur han är som kapten och ledare för det här laget. Hur han bygger upp och tar emot nya spelare.

För landslaget väntar nu träningsmatch mot Estland på torsdag innan EM-kvalet inleds borta mot Österrike på måndag. Träningsmatchen mot Estland blir en viktig del i förberedelserna, efter sommaruppehållet. 

– Det är ett viktigt led för att kunna göra en bra prestation mot Österrike. De har ingen träningsmatch, utan väljer en annan väg. Några av våra spelare behöver matchtid, för dem är det viktigt. Andra är igång och behöver mindre. En riktigt bra prestation mot Estland försämrar inte den spelarens chanser att spela mot Österrike, säger Hamrén som gläds åt flera bra prestationer från spelarna i helgens ligaspel.   

– Jag är jätteglad för att Branimir Hrgota gjorde mål i helgen, Zlatan gjorde mål i går, Ola gjorde också mål och Erkan gjorde mål. Har man en positiv känsla från klubblaget är det lätt att ta med det till landslaget, säger Hamrén.

Bortamatchen mot Österrike blir en nyckelmatch i kvalgruppen.

– Vi har många tuffa bortamatcher. En bra start vill alla ha. Vi fick stryk av Österrike i VM-kvalet, ändå kom vi tvåa. Så det är ingen panik om vi skulle förlora. Skulle vi vinna är det en fantastiskt bra start.