RF: ”Vi har inte fått träffa statsministern på åtta år”

1:09 min

Riksidrottsförbundets ordförande har inte fått träffa statsminister Fredrik Reinfeldt under de åtta åren han suttit vid makten. Karin Mattsson Weijber hade till exempel velat prata om hur Sverige ska få stora mästerskap.

– Det har ju inte hänt speciellt mycket i den frågan. Nu har vi inte fått träffa statsministern och moderaternas partiledare någon gång under de här åtta åren. Men det är klart att vi gärna hade gjort det och fått resonera om både den här och andra frågor, säger RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber.

I den första regeringsförklaringen 2006 sa Fredrik Reinfeldt att Sverige aktivt skulle verka för att få fler mästerskap till vårt land.

RF:s ordförande tycker inte det blivit så mycket av de orden. I Radiosportens partiledarintervju på söndag svarar Fredrik Reinfeldt på kritiken.

– Det finns väl specialförbund som haft större arrangemang. Och vi har uttalat att vi gärna ser att Sverige är en del av ansträngningarna när det gäller Europamästerskapen i fotboll 2020, säger Fredrik Reinfeldt i intervjun.

Men först ut i Radiosportens partiledarintervjuer är vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, torsdag 4 september.