Målfarlige debutanten: ”En skön trupp”

4:12 min

Han gjorde tre mål för sitt Borussia Mönchengladbach i förra veckan och är nu på sin första samling med det svenska A-landslaget.

– Snabb, teknisk, skön framför mål. Det är väl det som är mina huvudingredienser, säger den målfarliga anfallaren Branimir Hrgota.

Vad har du hunnit få för intryck?

– Det är en skön trupp, mycket skoj så det ska bli kul.

För två år sedan lämnade då 19-årige Branimir Jönköping Södra i superettan för spel i Bundesliga med Borussia Mönchengladbach. Det här är hans debut i A-landslaget, men faktum är att han var uttagen redan förra våren, men valde då att tacka nej.

– Jag var inne i en väldigt jobbig position. Jag hade haft 1,5 säsong utan någon vila alls och jag kände att det bästa för mig var att vila och att komma hit och inte vara hundra procent och inte kunna visa min bästa sida tyckte jag bara var dumt.

Har du funderat på om du brände dina chanser då?

– Nej, verkligen inte. Jag gjorde det som kändes bäst för mig och nu är jag här igen så det är väldigt kul.

Vad har tiden i Tyskland betytt för dig?

– Den har betytt jättemycket. Tycker jag har utvecklats väldigt mycket som spelare och som person. På alla sätt som fotbollsspelare, spelförståelse, första touch och lite allt möjligt.

För ett par år sedan pratades det om Kroatien. Hrgota fick förfrågningar från kroatiska medier om han inte skulle kunna välja det landslaget.

– Det är klart att när det går bra är det många som drar i en. Men nu är jag här och nu är koncentrationen här.

Hur kommer det sig att du valde det svenska landslaget?

– Jag har bott i Sverige i hela mitt liv och det är ett land som jag har väldigt mycket att ge tillbaka till så det är bästa sättet att ge tillbaka.

Vad har Hamrén sagt till dig?

– Han har sagt att jag är tillräckligt bra för att bli uttagen och nu är jag här så det betyder väl att jag är tillräckligt bra för att vara här.