SHL-debutanten Calle Ridderwall: ”Kommer spela i Tre Kronor”

3:01 min

Han är en av hemvändarna inför SHL-säsongen 2014/2015. Han kommer från en riktig hockeyfamilj och spås ta en plats i Tre Kronor i vinter. Möt 26-årige SHL-debutanten Calle Ridderwall.

– Jag är en Stockholmskille från början, Hammarby som moderklubb...

Det är viktigt va, att nämna moderklubben?

– Ja det är det, speciellt när vi står här i Stockholm och antagligen är omgiven av en del Djurgårdare och AIK:are. Det är viktigt att vi säger att det är Hammarby.

Calle Ridderwall vänder hem till svensk ishockey efter sju år utomlands. Mestadels i USA och senast i KHL. Och efternamnet vittnar om en gedigen hockeybakgrund.

– Ja, de flesta tänker på att rädda puckar när man hör Ridderwall, jag försöker göra motsatsen. Rolf Ridderwall, min farbror, hade en fin karriär och vann guldpucken bland annat.

Kusin Stefan Ridderwall är också målvakt och kommer spela i Rögle kommande säsong. Calle Ridderwall blev forward och spås av HV-tränaren Andreas Johansson ta en plats i Tre Kronor i vinter.

– Han är en potentiell landslagsspelare i år, absolut. Han har helt rätt karaktär. Han är hårdhudad, gnäller aldrig och är en tvåvägsspelare av rang. Vi kommer ha stor nytta av honom i vinter, säger Johansson.

– Rivig kan jag lova, med mycket skridskåokning och jag gillar att skjuta. Jag gillar att jobba där ute, så det kommer du få se.

HV 71 inleder SHL-säsongen med Smålandsderbyt borta mot Växjö Lakers torsdag 11 september.