Kramer kommer aldrig minnas VM-finalen

Christoph Kramer var med och spelade finalen när Tyskland vann guld i fotbolls-VM i somras. Men mittfältaren kommer troligtvis aldrig minnas att Tyskland vann guldet. Den hjärnskakning han drabbades av under matchen har gett honom minnesförlust.

– Läkarna är säkra på att mina minnen från den delen av finalen inte kommer att komma tillbaka, säger Kramer till veckomagasinet Focus.

23-årige Kramer fick chansen att spela VM-finalen den 13:e juli då landslagskollegan Sami Khedira skadat sig under uppvärmningen. I den 31:a minuten på Maracana-stadion var dock olyckan framme. Kramer kolliderade med Argentinas Ezequiel Garay i en duell och blev liggandes på marken innan han groggy kunde ledas av plan.

Trots att han hade en befarad hjärnskakning fortsatte Kramer att spela tio minuter innan han byttes ut, vilket fick spelarfacket att rasa.

Hjärnforskaren Ulf Björnstig sade även till Radiosporten efter finalen att "spelarna riskerar att bli mentala invalider i framtiden" om de fortsätter spela med hjärnskakning.

Finaldomaren Nicola Rizzoli har tidigare berättat för Gazzetta dello Sport att Kramer kommit fram till honom efter smällen och frågat, ”domaren, är det här finalen?”.

Tyskland vann VM-finalen med 1–0, men kanske kommer Kramer aldrig komma ihåg att han blev världsmästare.

Läkarna har dock sagt att Kramer inte kommer få några framtida men av minnesförlusten.