Johansson: "Ska konkurrera om en plats"

2:22 min

Mattias Johansson kom med i landslagstruppen som reserv. Nu hoppas han på att ta chansen.

Det har varit många olika backlinjer i det svenska landslaget de senaste åren. På senare tid har allt fler börjat ropa efter Mattias Johansson, högerback i AZ Alkmaar.

Efter att Mikael Lustig skadat sig så är Johansson nu på plats med landslaget. På torsdag möter Estland hemma på torsdag och sedan spelar EM-kval borta mot Österrike på måndag.

– Det känns kul att få chansen. Jag kom in som reserv men ska försöka visa att jag är värd den här chansen jag har fått, säger 22-åringen.

Känner du dig lite inbjuden med armbågen?

– Nej, jag har varit med i läger tidigare och det kändes bra då. Det är klart att jag hade hoppats på att komma med, men nu blev det ett återbud och jag är här så jag är glad för det.

Mattias Johansson har två lyckade år bakom sig i den holländska högstaligan. Fler och fler röster har hörts om att det är dags för den tidigare Kalmarbacken att få chansen i landslaget.

– Det är kanske för att jag gjort lite mål där borta. Det är väl det som syns i tidningen. Då är det kanske så att många experter som annars inte ser på holländska ligan ropar på mitt namn. Det är ganska normalt att det blir så.

Det är få backar med i förbundskapten Erik Hamréns första EM-kvaltrupp, någonting som bäddar för att Johansson ska få spela sin första A-landskamp.

– Det ska bli spännande. Jag ser fram emot att konkurrera om en plats och det är klart att jag hoppas att jag får spela, säger Johansson.