Linköping chockade Rosengård

1:03 min

Linköping vann bortamatchen mot Rosengård med 3-2 och ser därmed till att spänningen i Damallsvenskan lever. 

– Linköping detroniserade Rosengård som stod stilla väldigt mycket och inte var på tårna, säger Radiosportens expert Anette Börjesson som följde matchen på plats i Malmö.

Rosengård hade inför matchen bara en förlust den här säsongen. Även då var det Linköping som blev för svåra för det regerande mästarlaget.

Hemma på Malmö IP var det gästande Linköping som bröt målnollan efter nio minuter då Gajhede Knudsen gjorde 1-0. Therese Sjögran kvitterade sedan för Rosengård.

I början av den andra halvleken ökade Fridolina Rolfö på till 2-1, men Rosengård replikerade igen genom Ramona Bachmann innan Pernille Mosegaard Harder till slut kunde avgöra i 82:a minuten till 3-2. Noterbart är att Rosengård vilade storstjärnan Marta i matchen.

– Linköping visade enorm vilja, enorm spelglädje och fin form, säger Börjesson.

Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir var mycket besviken efter förlusten.

– Jag kan inte minnas senast vi förlorade hemma. Vi kommer inte in i matchen på hela 90 minuter. Vi får inte igång passningsspelet och förlorar närkampsspelet, säger mittfältaren till Radiosporten.

I och med segern tog sig Linköping upp på tredje plats, nio poäng bakom Rosengård. Om Örebro vinner hängmatchen mot Kristianstad på torsdagen går Örebro upp på andra plats sex poäng bakom Malmö.

– Helt underbart att vinna, det var precis vad vi behövde. Självklart vill vi knipa andraplatsen. Nu har vi slagit Rosengård, jag har inte kollat på tabellen, så jag vet inte hur långt det är upp, säger Linköpings Fridolina Rolfö på frågan om laget har tankar på att utmana serieledande Rosengård.

Anette Börjesson om tabelläget:

– Linköping visar att de vill blanda sig i andraplatsen som striden gäller för närvarande, men vem vet, Rosengård kanske tappar mer poäng.