Camilla Lennarth upp i ledning

2:01 min

Camilla Lennarth fick en drömstart på Europatourtävlingen Helsingborg Open. Svenskan var i ledning när hon gått klart de inledande 18 hålen på fyra slag under par.

– Jag är jätteglad för den här starten, säger Lennarth till Radiosporten. 

Camilla Lennarth har inte spelat så bra på touren i sommar och kom därför till tävlingen på Vasatorp i Helsingborg med låga förväntningar.

– Jag har inte haft så bra sista månader, så förväntningarna har inte varit så höga. Nu ska jag fortsätta hålla förväntningarna låga, jag försöker bara hitta formen, säger Lennarth.

Hon var bland de första ut under en dag som präglades av hård blåst vilket gjorde det svårt för spelarna att gå runt på låga resultat. Men Lennarth gynnades av vinden.

– På något sätt blåste det åt rätt håll på rätt håll. Det blir lite kortare fram på några tuffare hål då, säger hon.

Hon avslutade på bästa sätt med två raka birdies och delade ledningen med finskan Minea Blomqvist. Sent startande Whitney Hillier från Australien är dock på väg att göra en ännu bättre runda och leder med ett slag före Lennarth efter elfte hålet.

– Jag kommer nog ligga med i toppen när dagen är slut, men det är fler tjejer som kommer vara med och slåss där uppe, säger Lennarth.

Det största svenskhoppet Caroline Hedwall gick runt på -2 och ligger just nu på delad sjunde plats. Fjolårsvinnaren Rebecca Artis från Australien var länge i ledning, men tappade på slutet och ligger ett slag bakom Lennarth.