Zlatan hyllas av lagkamraterna: ”En stor spelare man spelat med”

3:01 min

Spelarna i landslaget hyllar Zlatan Ibrahimovic efter målrekordet. 

– Det är grymt. Det är svårt att hitta så grymma ord som man borde kunna hitta för honom, säger landslagsdebutanten Branimir Hrgota till Radiosporten.

Även övriga spelarna som var med i torsdagens träningsmatch mot Estland passade på att hylla Zlatan som nu gjort 50 landslagsmål och därmed slog Sven Rydells rekord på 49 landslagsmål.

– Vilken människa han är Zlatan. Jag gratulerar honom, säger Erkan Zengin.

Backen Mikael Antonsson var full av beundran över anfallaren.

– Det är fantastiskt. Han bevisade att han slog rekordet. Hatten av, det är en stor spelare man spelat med. Han är en komplett fotbollsspelare. Jag har mött honom någon gång på klubblagsnivå, jag skulle inte vilja spela mot honom i landslaget, så jag är glad över att han är svensk, säger Antonsson till Radiosporten.

Men gladast av alla över Zlatans rekord var nog förbundskaptenen Erik Hamrén. Zlatans målsnitt har ökat markant under Hamréns ledning i landslaget:

– Jag är väldigt glad åt hans vägnar. Vi har snackat länge om det här sedan han insåg att det fanns möjlighet att slå rekordet. Han sa att han gärna gör det i den här matchen, så slipper det bli så mycket snack. Och så gör han det där det andra målet är väldigt vackert med hur vi spelade och så blev det en klack på slutet, säger Hamrén.

Sverige vann matchen mot Estland med 2-0. 

Zlatan själv hoppas nu att "det dröjer länge innan någon slår målrekordet".