Guidettis drömmål gav livsviktig seger för U21 landslaget

Johan Guidetti slog till med en frispark av världsklass i EM-kvalmatchen mot Grekland och tog U21-landslaget ett steg närmre EM.

Sex poäng på de två kvarvarande kvalmötena var inför matchen ett måste för att hoppet om ett EM-slutspel i Tjeckien 2015 skulle leva vidare.

På fredagskvällen kom de första tre poängen när Grekland besegrades med 3-0. Det var en viss John Guidetti som visade vägen.

Anfallaren som efter många turer blev klar för den Skotska klubben Celtic i går spelade kvalmatchen från start. Ett par bra avslut och en möjlig utebliven straff var Guidettis facit efter första halvleken. I den andra halvlekens sjunde minut slog han till med ett drömmål.

Oscar Lewicki kapades och Sverige fick frispark från ungefär 25 meter. John Guidetti tog sats och fick på en klockren träff. Han skruvade in frisparken i högra krysset.

Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin gjorde 2-0 i den 73.e minuten efter en rejäl försvarsmiss av det grekiska försvaret och ett friläge för Kiese Thelin som han iskallt förvaltade med en bredsida. På tilläggstid fastställde Kiese Thelin slutresultatet 3-0.

För det svenska U21-landslaget väntar nu en avslutande kvalmatch mot Turkiet, en match de också måste vinna. Samtidigt måste de förlita sig på att Polen tappar poäng mot Grekland för att kunna ta sig till EM-slutspelet nästa år.