Björk vann på Solvalla – kopplade grepp om mästerskapet

1:42 min

Thed Björk har kopplat greppet om mästerskapet i STCC. Han vann på Solvalla under lördagen och drygade ut totalledningen till tvåan Fredrik Larsson till 31 poäng.

– Jag tror vi blir svårslagna, säger Björk till Radiosporten.

Under de två heaten på Solvalla tappade Thed Björk i det första då Fredrik Larsson placerade sig före. Men i det andra gick Björk på knock direkt. Han tog ledningen och kunde hålla undan trots att han pressades av Richard Göransson inledningsvis.

– Det var tufft i början, det tog en stund att få upp farten. Göransson är rutinerad och låg på, men jag lyckades hålla undan.

Björk gillar att köra deltävlingen på Solvalla.

– Jag har haft en fantastisk helg, de här banorna passar mig. Det är lite extra glädje att vinna här för publiken kommer så nära.

Larsson blev bara femma och Björk leder därmed med 31 poäng före Larsson inför avgörandet på Mantorp om två veckor.

– Det är inte klart, det kan svänga mycket. Jag tror vi blir svårslagna, men måste göra ett stabilt jobb på Mantorp också. Ska Larsson slå mig ska han åka mycket fortare än mig.

Larsson var självklart besviken över sin insats.

– Vi hade hoppats på mer. Hoppas ha en bättre helg i Mantorp så att vi  kan ta in poängen. Vi måste ta pole position för att ha rimlig chans. Allt kan hända, det är inte kört. Men visst blir det tufft, säger Larsson till Radiosporten.

Efter Thed Björks utklassningsseger i STCC-mästerskapet i fjol gjordes reglerna och förutsättningarna helt om. Men det verkar inte kunna stoppa Björk från en ny titel.