Djokovic sensationellt utslagen ur US Open - av ung japan

Kei Nishikori är ett namn att lägga på minnet. 24-åringen, som ligger elva på världsrankingen, är klar för final i US Open efter att sensationellt ha slagit ut tennisens världsetta Novak Djokovic i en stekhet semifinal.

Med siffrorna 6-4, 1-6, 7-6(4), 6-3 blev Nishikori den förste japan att ta sig till en grand slam-final för herrar. Nyhetsbyrån Reuters beskriver prestationen som en anmärkningsvärd uppvisning i uthållighet.

Beskrivningen är knappast att betrakta som en underdrift. Bataljen varade i två timmar och 52 minuter på en, i dubbel bemärkelse, kokande Arthur Ashe Stadum court i New York.

Den i turneringen 10-seedade japanen har således lyckats med att bryta den serbiske världsstjärnans framfart i US Open. Djokovic var snubblande nära sin femte raka final i den årliga turneringen, men under lördagen tog det stopp.

I finalen ställs Kei Nishikori mot den 14-seedade kroaen Marin Cilic. Också Cilic vann överraskande  med 3-0 i set (6-4, 1-6, 7-6, 6-3) mot den femfaldige US Open-vinnaren Roger Federer från Schweiz.