Seattle storfavorit i NFL – ska göra det ”omöjliga”

1:25 min

När Super Bowl var över i februari i år och Seattle Seahawks hade dominerat Denver Broncos hela vägen till vinsten med 43-8 var det svårt att tro att någon skulle kunna slå laget under följande säsong. Drygt sex månader senare har inte mycket förändrats.

Att vinna Super Bowl två år i rad brukar beskrivas som det svåraste som går att uppnå i sportvärlden. Senast det hände var säsongerna 2003 och 2004, då New England Patriots tog dubbeln.

Men när de flesta andra lagen i NFL inför säsongen behövt släppa stora spelare som begärt för dyra kontrakt, och inte lyckats plocka upp nya stjärnor, är Seattles uppställning i princip densamma som när de lyfte bucklan i februari.

I torsdags smygstartade NFL-säsongen och just Seattle Seahawks vann övertygande med 36-16 över ett Green Bay Packers som trots det förväntas få en bra säsong.

I kväll drar övriga matcher igång och nu väntar 16 matcher per lag innan slutspelet.

Här är fyra lag som det finns anledning att följa lite närmare under säsongen:

Denver Broncos
Den levande quarterback-legenden Peyton Manning går in på, vad som kan vara, sin sista säsong. Vid det här laget äger han nästan varenda passningsrekord i NFL, men saknar den andra Super Bowl-vinsten som han var så nära i senaste finalen. Förvänta dig att se en revanschsugen Manning den här säsongen.

Philadelphia Eagles
Tränaren Chip Kelly tog över laget förra säsongen och lyckades på bara några matcher bli en av ligans mest ansedda anfalls-genier. Kelly använder en okonventionell metod som går ut på att anfallet aldrig samlas mellan spelen och snackar taktik. Istället bestäms spelen i farten, något som kräver mycket av anfallsspelarna, men som snabbt tröttar ut motståndarnas försvar.

Indianapolis Colts
Colts bygger hela laget kring talangen Andrew Luck, som valdes som första spelare i draften 2012. Då beskrevs han som en quarterback som bara dyker upp en gång per generation. Så här långt har han levt upp till förväntningarna, och många tror att det här är året då han på riktigt når elitstatus i ligan.

New England Patriots
Laget som tagit sig till, och vunnit, flest Super Bowls de senaste 15 åren kommer inte sluta ligga i toppen av ligan så länge quarterback Tom Brady leder laget. Men det är nio år sen senaste vinsten nu, och Patriots vill visa att de inte bara lever på gamla meriter.