Jessica Lindell Vikarby redo för VC-premiären i Sölden. Foto: Pontus Lundahl/TT

Svenskorna redo för VC-premiären i Sölden

Lindell Vikarby: ”Det är mitt bästa Sölden-minne”
3:13 min

I dag är det säsongspremiär för den alpina världscupen och först ut är damerna i storslalom. De svenska deltagarna Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä-Holmner har goda minnen från Sölden.

Just nu: Lyssna på damernas storslalom här

– Vi gjorde en härlig premiär här tillsammans år 2002, jag kommer aldrig glömma den dagen, säger Maria Pietilä-Holmner.

– Det är mitt bästa Sölden-minne, jag var sjua och har inte kunnat slagit det än, så det vore trevligt om det blev ett bättre resultat nu, säger Jessica Lindell Vikarby.

Förra året vann österrikiskan Anna Fenninger den totala världscupen. Hon tog också hem storslalomcupen, före Lindell Vikarby som slutade tvåa och Pietilä-Holmner som slutade på en tredje plats.

– Målet med den här säsongen är att få med mig bra resultat, sen vore det roligt att stå överst på pallen igen, säger Jessica Lindell Vikarby.


Damerna kör på lördagen kl. 9.30/12.45 och herrarna kör samma tider på söndag.

Den svenska truppen i premiären, damer: Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, Kajsa Kling, Sara Hector, Ylva Stålnacke, Anna Swenn Larsson.

Herrar: Matts Olsson, André Myhrer, Calle Lindh.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".