Mikaela Laurén inför VM-fajten: ”Får bara inte hända mig”

8:06 min

Senast en boxningsmatch arrangerades över tio ronder i Sverige i juni förra året drabbades Frida Wallberg av en hjärnblödning. När Mikaela Laurén kliver upp i ringen om WBC-bältet i super-weltervikt på lördag den 8 november gör 38-åringen det i sitt livs form och med bästa möjliga förberedelser för att undvika en liknande hjärnskada.

– Det får bara inte hända mig, säger Mikaela Laurén till Radiosporten.

Boxaren Mikaela Laurén går sitt livs viktaste match i WBC-titelfajten i Västerås mot den polskfödda amerikanskan Aleksandra Magdziak Lopes i viktklassen super-weltervikt (max 69,8 kilo). 38-åriga Laurén har under hösten varit på träningsläger i USA och går på en strikt diet med en kost helt utan socker. 

Hon är i sitt livs form inför det som är en världsmästarmatch i ordets rätta bemärkelse. WBC-bältet är ett av proffsboxningens mest prestigefulla.

Den 23 oktober fick Mikaela Laurén resultatet av den magnetkameraundersökning på skallen och hjärnan som görs innan proffsboxningsmatcher. En undersökning som inte visade något och därmed gav positiva besked.

– Även om jag inte trodde det var något fel så är det alltid en liten oro att det kanske finns en blödning eller svullnad man inte vet om, säger Mikaela Laurén.

Senast en match över tio ronder arrangerades i Sverige drabbades Frida Wallberg av en hjärnblödning. Vad betyder den historien för dig?

– Jag har bara sett till att jag har kommit så förberedd jag bara kunnat, det får bara inte hända mig. Det är inget jag oroar mig över, utan vet att jag är så pass vältränad som möjligt. Jag kan inte tänka på vad som skulle hända om jag får ett slag mot huvudet så att jag faller ihop och får åka ambulans till sjukhuset utan llägger fokus på hur jag ska få ner henne (motståndaren Aleksandra Magdziak Lopes reds anm), säger Mikaela Laurén till Radiosporten.

LYSSNA på ett längre reportage med Mikaela Laurén om WBC-titelmatchen i klippet ovan.