Saik jublar efter segern mot Hammarby. Infälld: Magnus Muhrén. Foto:TT

Magnus Muhrén: ”Mycket kvalitet i laget”

Radiosportens expert Magnus Muhrén om premiäromgången
3:22 min

Premiärmatchen mellan de två topptippade lagen Sandviken och Hammarby blev målrik, hemmalaget vann med 9-6. Radiosportens expert följde matchen på plats.

– Jag tycker att Hammarby hade en period där i första halvlek när matchen stod och vägde lite grann, jag tyckte att de varit lite bättre fram till att Sandviken gjorde 4-2, efter det är Saik det bättre laget och de vinner rättvist, säger Radiosportens bandyexpert Magnus Muhrén efter matchen.

Vilka sticker ut?

– De har tre spelare Daniel Mossberg, Patrik Nilsson och Erik Petterson som spelar framåt och de står för sju mål sammanlagt. Det är ju de här killarna som ska göra det i år för Saik och idag gjorde de det också, säger Magnus Muhrén.

Hammarby släppte in nio mål i dag och du har varit lite kritisk mot deras försvarsspel,  när du ser Hammarby i ett längre perspektiv, vad ser du i laget?

– De har mycket kvalitet i laget, men jag tycker att de visar i dag att de har problem i försvaret och så tycker jag att de saknar matchvinnare, de har ingen utpräglad målskytt och om de ska vinna så tror jag att de måste vara extremt bra defensivt men det visade de ingenting av idag, säger Magnus Muhrén.

Hur tycker du att premiärmatchen var?

– Det var en bra match, men den dog lite grann när Saik gick ifrån där i slutet på första. Men det var en bra bandymatych, det var det. Jag håller Saik som det starkare laget i slutändan, men Hammarby kommer säkert att vara med där uppe, säger Magnus Muhrén.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".