Marcus Ericsson under Belgiens GP. Foto: Peter Nygaard / Grand Prix Photo / TT

Ericsson missar GP-loppet i Austin

Af Petersens om Caterham: "Ecclestone vill bli av med de här små stallen"
2:18 min

Formel 1-föraren Marcus Ericsson missar GP-loppet i Austin den 2 november. 

Enligt F1-bossen Bernie Ecclestone kommer Ericssons stall Caterham, som har tagits över av konkursförvaltare, inte till start då. Samma gäller för Marussia-stallet.

– Inget av de teamen kommer till USA, säger Ecclestone.

Ericssons rådgivare Eje Elgh kommenterar beskedet till Viasat:

– Det är klart att det inte är helt oväntat med de ekonomiska turer som varit den senaste tiden. Men det är klart att det är tråkigt, inte minst för Marcus som verkligen har kommit igång på slutet.

Tre lopp återstår av formel 1-säsongen, och Elgh tror att Caterham kommer till start i något av loppen.

– Kommer man inte till start här i slutet på säsongen så blir F1-licensen indragen för teamet. Då kan man lika gärna gräva ner Caterham för då är det inte värt någonting, säger han.

Radiosportens F1-expert Fredrik af Petersens tycker det är beklagligt

– Tyvärr är det så att de som tagit över stallet har tröttnat på att den förre ägaren Tony Fernandes inte uppfyllde de villkor som han satt upp och betalade tillbaka de skulder teamet har. Och då har de tröttnat på Tony Fernandes och dragit sig ur. Men det ligger nog mer bakom det här. Bernie Ecclestone som gick ut med det här får precis som han ville. Han vill bli av med de här små stallen.

– Det är tråkigt att Marcus inte får vara med för han har kört upp sig på senaste tiden. Men det är några lopp kvar och vem vet, han kanske kommer tillbaka, säger Fredrik af Petersens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".