Foto: Stefan Jerrevång / TT
Linköping - Färjestad 3-0

Linköping klättrar men Färjestad allt fastare i botten

Först nollade han Brynäs i torsdags. Sedan Färjestad under lördagen. Linköping vann med 3-0 och David Rautio vägrade släppa någon puck förbi sig igen. 

Linköping hade bara vunnit en av de fem senaste omgångarna - medan Färjestad åkt på stryk i sju av åtta matcher på sistone.

Med andra ord var det två av ligans mest formsvaga gäng som drabbade samman.

Att gästerna lider av svagt självförtroende märktes inte minst när man fick chansen i powerplay flera gånger - utan att knappt vara nära att göra mål.

David Rautio räddade allting och LHC-försvaret agerade precis lika stabilt som mot Brynäs (5-0) i torsdags.

Plötsligt blixtrade östgötarna till två gånger om i början av den andra perioden. Tiden från 5.58 till 6.24 minuter vill Färjestad garanterat helst glömma. Inom loppet av de 26 sekunderna satte nämligen Linköping både 1-0 och 2-0 i spel fyra mot fyra.

Fredric Andersson styrde först in Anton Karlssons skott och i ett virvlande anfall direkt efter sprätte Jakub Vrana in nästa fullträff upp i krysset.

Något som fick gästerna att byta målvakt - från Fredrik Pettersson-Wentzel till Justin Pogge.

– Linköping ställer om snabbt och vi måste vara med på det. Vi måste spela mer desperat, sade Färjestads Anton Hedman till C More inför den tredje perioden.

– Vi spelar med hög fart och intensitet, menade hemmalagets lagkapten Magnus Johansson.

När LHC ökade på till 3-0 - efter ett drömmål av Jeff Taffe - var gästerna ett slaget lag.

Matchens sista fullträff kom till i numerärt överläge sedan kedjepolaren Jacob Micflikier släppt pucken bakom ryggen.

Taffe är därmed i fortsatt ledning av SHL:s poängliga med 5 mål och 13 assists - totalt 18 poäng.

– Framför allt försvarsspelet sitter bättre och bättre för varje match. Det är viktigt att vi känner en trygghet i defensiven och det börjar vi göra nu, sade Linköpings tränare Roger Melin till C More.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".