Rosengren: ”Bryr mig inte om vem som gör det, bara vi vinner”

5:49 min

I dag avgörs det om Sverige får vara kvar i grupp två i Davis Cup eller om de för första gången i historien trillar ner i division tre. Sveriga har 2-1 mot Lettland efter tre riktigt jämna matcher. Först ut i dag är Christian Lindell som ställs mot Martins Podzus.

– Jag tror alltid att idrott blir tufft. Du måste prestera och det går inte ta något för givet. Det finns så många tennisspelare som är ungefär lika bra. Det är absolut ingen underskattning att det har varit så här tufft. Det kunde ha stått 0-3 eller 3-0, otroligt tuffa matcher och vi har lyckats ta två av dem, det är vi otroligt glada över, säger Sveriges DC-kapten Fredrik Rosengren. 

Än är det dock inte klart att det ska bli Christian Lindell som spelar söndagens första singelmatch. 

– Jag och Jonas Björkman snackar alltid om vilka som ska spela. Alla i laget vill ju att vi ska vinna och då ska vi ställa upp taktiskt med de spelare vi tror klarar uppgiften. 

– Det blir en jättetuff match för Lindell om han spelar. Hans andra riktiga match inomhus. Men det är ju jag som tagit ut honom och det är jag som får ta ansvar för att han står där. Men jag tror på Christian. I fredags steppade han upp i tre set och vann tre tiebreak, det är otroligt starkt, säger Rosengren. 

Om det blir en avgörande match är det dags för Elias Ymer igen. Ymer som för första gången i sitt liv spelade fem set i fredagens singelmatch mot Martins Podzus som han till sist förlorade.

– Han klarar det rent fysiskt, men han måste vara lika cool och lika sugen som han var förra året, menar Rosengren.  

Förra året vände Sverige 2-0-underläge mot Danmark till vinst och det var Elias Ymer som spelade den avgörande matchen även då.