Ebba Jungmark och Melanie Berg. Foto: TT/SR

12-åriga Melanie har mött tennisens världsstjärnor

Melanie Berg: ”Dimitrov är trevlig och snäll”
11 min

Den här veckan handlar Juniorsporten om 12-åriga Melanie Berg som har träffat några av tennisens stora stjärnor. Juniorsporten har också träffat höjdhopparen Ebba Jungmark som ger träningstips.

12-åriga tennisspelaren Melanie Berg avslöjar hur tennisens världsstjärnor är på riktigt. Melanie var bollkalle under Stockholm open i tennis förra veckan. Finalisten Grigor Dimitrov är Melanies favoritspelare.

– Han är trevlig, han är snäll. Han hälsar på jättemånga.

Men hon berättar också om en annan spelare som var nära att förlora och då började skrika på en bollkalle så att bollkallen blev ledsen.

Se Melanies favoritspelare Grigor Dimitrov göra sina galna slag under kvartsfinalen i Stockholm open.

Dessutom en av Sveriges bästa höjdhoppare. Ebba Jungmark har hoppat över 1.96 och vunnit medaljer i både VM och EM inomhus, men hon har också haft otur med skador. I Juniorsporten berättar hon att sporten hon älskar också innebär en del risker, men man kan skydda sig mot farorna genom att träna på rätt sätt redan som barn.

– Det gäller att man bygger upp både fötter och knän redan i ung ålder så att de är väldigt starka för att jag tror att nästan alla höjdhoppare har problem med fötterna faktiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".