En brandman träffades av ett knallskott och fick lämna under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Elfsborg och Djurgården. Foto: Adam Ihse/TT

Knallskott smällde brandman i ansiktet

Mild om skandalen: ”Man blir otroligt trött”
2:48 min

Tråkiga scener i Borås i matchen mellan Elfsborg och Djurgården. En brandman fick lämna planen efter att ett knallskott smällt av när han skulle flytta bort föremålet.

Matchen mellan Elfsborg och Djurgården fick skjutas upp vid båda starterna av halvlekarna efter att bortaklacken tänt pyrotekniska pjäser. 

När en brandman skulle lyfta bort vad som först verkade vara en typ av bengal så small den vid hans ansikte. Det verkar med andra ord ha varit ett knallskott som kastades in på planen. 

Brandmannen kunde gå själv och fick ta hjälp av ordningsvakter att ta sig från planen. Enligt uppgifter till C More som sände matchen ska brandmannen inte ha behövt åka till sjukhus.

– Man blir otroligt trött. Det kostar bara massor av pengar för föreningarna, man blir otroligt trött bara. Vad man än nu tycker så finns det regler mot bengaler då måste man anpassa sig till detta, säger Radiosportens fotbollsexpert Håkan Mild, från Örjans vall om händelsen i Borås.

Vad konsekvenserna blir av händelsen är i nuläget oklart. Djurgårdens officiella supportergrupp, Järnkaminerna, meddelar på Twitter att personen som slängde in ”bangern” blev utkastad av en gruppering i Dif-klacken. 

Enligt Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är en person nu gripen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".