Leksands Jens Bergenström jublar sedan han gjort 2-0 på Brynäs målvakt Bernhard Starkbaum. Foto Ulf Palm / TT
Leksand - Brynäs 3-2

Leksand höll undan och derbybesegrade blekt Brynäs

Leksands Jens Bergenström: "Youtube får väl lite att jobba med nu..."
2:39 min

Leksand bjöd på stor hockeyfest och mycket dramatik när man slog Brynäs med 3-2. Samtidigt som bottenlaget börjar vakna har Brynäs hamnat i en djup formsvacka. Det här var fjärde raka förlusten.

Radiosportens Magnus Wahlman valde lagens lirare:
Leksand:
Brynäs:

Klassikermötet fick bästa tänkbara inramning. Fullsatt i Tegera Arena och två lag som öste på från första nedsläpp. Det var kanske inte så mycket skönspel, men vad gjorde det när samtliga spelare på plan visade hjärta och vilja.

Med tanke på det offensiva spelet från båda lagen och alla målchanserna, är det märkligt att den första perioden blev mållös. Närmast var Leksands Johan Ryno som sköt i stolpen.

I den andra perioden fick Leksand en pangstart när Brian Connely, redan efter 28 sekunder gjorde ett 1-0 efter ett stenhårt skott från blålinjen. Brynäs målvakt Bernhard Starkbaum hann inte reagera.

Men Brynäs svarade genom att lyfta spelet och sätta press i Leksands försvarszon. Men gästrikelaget har numer mycket svårt att göra mål. De jobbade hårt men skapade ingenting.

Därför blev det en mental kalldusch för Brynäs när Leksands store målskytt Jens Bergenström, i slutet av andra perioden, klev fram och gjorde två avgörande mål.

I början av den tredje perioden reducerade Brynäs Pathrik Westerholm till 3-1 och efter 17.13 gjorde Anton Rödin 3-3. Därför blev det några oerhört dramatiska slutminuter innan Leksand kunde vinna matchen.

Bottenlaget Leksand gjorde nu säsongens bästa match och börjar få ordning på sitt spel. Samtidigt har Brynäs stora problem. Detta var lagets fjärde raka förlust. Det mycket som inte stämmer för dem.


Leksand-Brynäs   3-2 (0-0, 3-0, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (0.28) Brian Connelly (Linus Hulström, Johan Ryno), 2-0 (15.57) Jens Bergenström (Johan Ryno, Mattias Ritola) spel fem mot fyra, 3-0 (17.23) Jens Bergenström (Eric Himelfarb).

Tredje perioden: 3-1 (4.40) Pathrik Westerholm (Oscar Eklund, Ponthus Westerholm), 3-2 (17.13) Anton Rödin.

Skott: 39-33 (12-12, 22-9, 5-12).

Utv, Leksand: 4x2. Brynäs: 6x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 7 650.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".