”Ryno, vad gör du?! - det är totalt omöjligt att missa i det läget”

0:52 min

Leksands lagkapten Johan Ryno höll på att bli syndabock i derbyt mot Brynäs. Ryno ramlade och missade öppet mål, vilket fick Radiosportens Magnus Wahlman att tappa hakan.

Det var i slutminuten av SHL-derbyt mellan Leksand och Brynäs. Leksand ledde med 3-2 och Brynäs hade plockat ut målvakten. Då blir Leksands lagkapten Johan Ryno helt fri med pucken mot det tomma målet och ska bara skjuta den i mål från ett par, tre meters avstånd.

Radiosportens referent på plats i Leksand, Magnus Wahlman, är helt säker på att det ska bli mål. Liksom hemmafansen:

”Här kommer Leksand att avgöra. Lyssna på jublet! Leksand avgör... Nä, det gör han inte. Nämen var gör han? Nämen vad gör killen? Ryno, vad gör du?! Det är inte sant. Han snubblar på klubban och kliver på pucken...”, sa Magnus Wahlman i direktsändningen och tillade senare:

”Hur kunde Ryno missa? Det är totalt omöjligt att missa i det läget, det går inte att missa men det gjorde Ryno. Han ramlade, snubblade och missade.”

Brynäs var nära att kvittera efter jättemissen av Ryno, som nog var oerhört lättad efter slutsignalen. Leksand vann derbyt med 3-2 efter två mål av Jens Bergenström som kommenterade Rynos miss så här:

– Det är väl sånt som kan hända i hockeyn, det händer väl en gång i hans karriär. Youtube får väl lite att jobba med nu, men samtidigt var Ryno helt fantastisk i dag. Han höll hög landslagsklass, säger Bergenström till Radiosporten.

Johan Ryno? Han är fortsatt mållös den här säsongen.