Idrottsvärlden sörjer Klas Ingesson

1:45 min

Nyheten om Klas Ingessons död har chockat Idrottssverige på onsdagsmorgonen. Även i Ingessons tidigare utländska klubbar kommer nu kondoleanserna in. Här följer några av de mängder med hyllningar och sörjande tweets och kommentarer som kommit in.

IF Elfsborg ‏
”IF Elfsborg har ett mycket sorgligt besked att lämna. Klas Ingesson har idag på morgonen somnat in.”

FC Bari
"Adjö Klas, hejdå CAPITANO"!

Bologna FC
I dag lämnade han oss vår krigare, som vid 46 år förlorade kampen mot sjukdomen. Våra tankar går till hans nära och kära och vi sörjer förlusten av en fantastisk människa. Vila i frid Klas Ingesson.

Marseille
”#RIP Klas Ingesson”.

Sheffield Wednesday
”RIP Klas Ingesson (1968-2014)”.

Eugenio Fascetti, Ingessons tränare i Bari
Han var en fantastisk människa. Klas var en så fin person och jag har så många goda minnen av honom. Som spelare men framför allt som människa. Vi pratade även efter att han blev sjuk, under den period då det verkade som om han besegrat cancern. När jag sen hörde att han avgått som tränare för Elfsborg förstod jag att det var illa. Alla minns honom med värme, en stor kapten. De bästa dör alltid först. Det här är en riktigt hemsk dag”, säger Fascetti till Aftonbladet.

Francesco Guidolin, Ingessons tränare i Bologna
– Han var den typ av spelare alla tränare vill ha. Klas gav allt på planen och ställde aldrig till problem utanför planen  Han var en stor kämpe i sitt spel. Och han var en så intelligent person, diskret, utan behov av att synas. Det är såna killar du vill träna och som du blir fäst vid. Jag blev väldigt ledsen när jag hörde om Klas i morse. Det är en sorgens dag”, säger Guidolin till Aftonbladet.

Tomas Brolin, landslagskompis
Klas Ingesson käre vän R.IP. Känns overkligt att du ej finns med oss längre. Vi har haft många underbara stunder ihop på och utanför planen där vi gett varandra energi och inspiration. Tack för att jag och Lasse fick komma till dig i förra veckan och ta ett sista farväl (som jag alltid kommer att bära med mig resten av mitt liv). Du var ju som vanligt en kämpe, vi pratade i fyra timmar och du var ju som vanligt stark, rolig, positiv och med många synpunkter på det mesta. Vi skrattade och grät men mestadels skratt som alltid har varit då vi setts. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag glömmer dig aldrig kompis. Saknar dig redan.

Tommy Svensson, tidigare förbundskapten
"Det känns jättetungt. Jag har haft kontakt med Klas de senaste dagarna och fick beskedet nu av Lasse Eriksson. Det var en fantastisk människa och kompis. Han var symbolen för 94-gänget. En fantastisk människa som alltid gjorde sitt allra bästa och gjorde andra bättre".

Anders Svensson, Elfsborg
”Att få arbeta så nära honom som jag gjort det senaste året känns fantastiskt och han har verkligen fått en att utvecklas som människa och värdera vad det är som är viktigt i livet, säger Svensson”.

Karl-Erik Nilsson, fotbollsförbundets ordförande
"I dag har svensk fotboll stor sorg. Klas Ingesson var en fantastisk spelare och pådrivare och förebild för en generation fotbollsungdomar".

Erik Niva, Aftonbladet 
”Klas Ingesson förkroppsligade allt det bästa med den svenska fotbollen. En finare förebild går knappast att ha.”

Malmö FF 
”Vila i frid, Klas Ingesson. Svensk fotboll har förlorat en stor profil och person”.

Markus Rosenberg, Malmö FF
”En legend har lämnat oss. RIP Klas Ingesson #fuckcancer”.

Tobias Hysen, IFK Göteborg 
”Vila i frid Klas! Kommer aldrig glömma din kampvilja och glöd. Mina tankar går till dina nära och kära. #fuckcancer”