Thomas Ravelli minns Klas Ingesson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ravelli minns Ingesson: ”Han var en underbar människa”

Thomas Ravelli minns Klas Ingesson: "Han var en underbar människa"
3:25 min

Thomas Ravelli sörjer sin vän och tidigare landslagskamrat Klas Ingesson som gick bort i natt efter en tids sjukdom.

– Det var en stor chock, det har inte sjunkit in ännu, säger Ravelli till Radiosporten. 

Thomas Ravelli och Klas Ingesson var två av de stora hjältarna under fotbolls-VM 1994. De har även spelat tillsammans i IFK Göteborg i början av varandras karriärer. Sedan dess har de haft en nära vänskapsrelation.

– Jag sms:ade till honom för några dagar sedan. Då skrev han inte hur dålig han var. Han svarade, men väldigt ytligt. Jag visste inte alls att han var så dålig. Men det är klart, om han inte orkade komma ned till den där avtackningen förstod man att han var svag. Det är oerhört tragiskt att en så god människa rycks bort från oss så tidigt, säger Ravelli.

Han berättar hur han minns det var att träffa Ingesson när Ravelli kom till IFK Göteborg 1989. 

– Vi hade tuffa träningar och smällde på varandra. Men var goda kompisar efteråt. Det kännetecknar Klas, han var en vän och en kompis. Han höjde inte rösten så ofta, de få gånger han höjde rösten lyssnade folk. Han var en ganska naturlig ledargestalt på plan där han hela tiden gick i bräschen och gav över 100 procent i varje situation. Det kännetecknade Klas både på och utanför plan.

– Men framförallt väldigt snäll och vänlig människa. Han var den typen av människa där det var enkelt att vara, en helt underbar människa.

Ravellis målvaktskollega vid VM 1994, Lasse Eriksson, sörjer sin vän.

– Jag är jätteledsen så klart. Jag sörjer en stor fotbollsspelare och en nära vän, säger Eriksson.

– Han var en fantastisk kämpe och en jordnära och väldigt positiv person. Han gav alltid sitt yttersta och lämnade inget till slumpen.

– Jag minns honom som en väldigt fin människa som var omtyckt av många. Han ville alltid vara professionell och schysst mot alla, säger Lasse Eriksson om Ingesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".