Ralf Edström. Foto: TT

Ralf Edström: ”Tänker på familjen”

Ralf Edström: ”Tänker på familjen”
5:10 min

Radiosportens fotbollsexpert Ralf Edström var märkbart nedstämd och känslosam efter att han mötts av beskedet att Klas Ingesson gått bort.

– Det känns väldigt jobbigt. Han var en underbar människa. Jag tänker på hans fru och två söner, säger Edström.

Ralf Edström sörjer Klas Ingessons bortgång och minns honom som en stor människa och fotbollsspelare.

– Han var en fantastiskt ödmjuk och uppskattad fotbollsspelare. Som människa var han otrolig. Han inspirerade många till att börja spela fotboll. 

Hur var han som spelare?

– Som spelare var han väldigt fysiskt stark. Han gjorde ett oerhört hårt jobb under VM 1994 som vänsterytter där han banade väg för de andra. Det gjorde ont att möta honom. Han spelade tufft och hårt men inte fult.

– Men han var inte bara en hårt arbetande löpare. Jag minns särskilt väl en match för många år sedan i Mechelen där han gjorde en tvåfotsdribbling och gick förbi några gubbar innan han chippade in bollen ribba in.

Vad känner du just nu?

– Jag är oerhört ledsen och känslosam just nu. Det är jättejobbigt. Han var en underbar människa. Jag tänker på familjen, hans fru och två söner, som får klara sig utan en fin och omtänksam pappa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".