Foto: TT, collage SR

Jörgen Jönsson: ”De får svårt att ta poäng i kväll”

Jörgen Jönsson inför kvällens SHL-matcher: "Förvånad över att Växjö sviktar"
4:21 min

I kväll gör Jörgen Jönsson comeback som hockeyexpert för Radiosporten. Vi ställer honom mot väggen med fem frågor.

Jörgen Jönsson, hur ser du på HV 71:s fina start på säsongen?

– Den är kanske överraskande stark egentligen. De har ett fantastiskt brett forwardsmaterial och offensivt sett är det ingen tvekan om att det har mycket kraft. Försvarsspelet har också varit bra och det har gjort att de ligger i täten i SHL.

HV 71  som har åtta raka segrar möter LHC borta i kväll, vad säger du om den matchen?

– Linköping är starka hemma, men det är en öppen match.

Brynäs har fyra raka förluster, vad stämmer inte?

– Det är framför allt försvarspelet och spelet som lag. De ser lite ängsliga och oroliga ut. De tittar mycket över axeln om det är någon annan som kan göra jobbet istället. Det måste de rätta till och jag tror de har en bra chans mot Djurgården i kväll.

Frölunda mot Växjö i kväll. SM-guldtippade Växjö ligger först på åttondeplats, är du förvånad över det?

– Ja det är jag. De har ett material för att vara ett topplag i SHL. Det är väl försvarsspelet som sviktat mest på sistone, har släppt in 26 mål på fem senaste matcherna. Frölunda är favoriter i kvällens match. Växjö får jobba väldigt hårt för att ta poäng.

Är det några specialla spelare som du ser fram emot att se i de olika lagen?

– Jag tycker väl Andreas Johnson är en härlig kille i Frölunda och Mattias Janmark-Nyhlén har bidragit mycket offensiv kraft. I Växjö ska det bli kul att se Patrik Lundh som jag följt på nära håll i Färjestad och Robert Rosén som vaknat till liv igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".