Hammarby fruktar planinvasion

30 000 åskådare ser Hammarby försöka ta klivet upp i fotbollsallsvenskan på söndag eftermiddag. Seger mot Jönköpings Södra och Hammarby är tillbaka i högsta serien. Nu går klubbledningen ut med uppmaningen att fira på läktarna. Klubben är orolig för en planinvasion redan innan matchen är slut på Tele2 Arena. På sin hemsida vädjar Hammarby till fansen att stanna på läktarplats. 

"Om supportrar skulle hoppa in på innerplanen innan matchens slut kommer domaren att avbryta matchen, och om supportrar fortsätter uppehålla sig på planen är det risk att matchen inte återupptas och Hammarby Fotboll straffas med en förlust. Vi vädjar också till samtliga supportrar att hålla sig kvar på läktaren även efter matchens slut. Betänk även att all form av skadegörelse på planen och utrustning runt omkring den kommer att medföra stora kostnader för Hammarby Fotboll".

Tre lag är kvar i kampen om de två allsvenska direktplatserna och tredjeplatsen som innebär kval till allsvenskan. Så här är läget inför söndagens avgörande i superettan.

På uppflyttningsplats:

1 Gif Sundsvall, 60 poäng, +21 i målskillnad.

Kvar att möta: Landskrona (h).

En poäng räcker för att säkra allsvenskt spela 2015. Vid förlust får inte både Hammarby och Ljungskile vinna.

2. Hammarby, 58, +36.

Kvar att möta: Jönköpings Södra (h).

Seger och det blir allsvenskt spel. Vid oavgjort eller förlust får Ljungskile inte vinna. Vid förlust med fem mål eller mer får inte Ljungskile ta poäng.

På kvalplats:

3. Ljungskile, 57, +32.

Kvar att möta: Varberg (h).

Måste vinna och hoppas att Sundsvall förlorar eller Hammarby inte vinner. Oavgjort kan räcka, men då måste Hammarby förlora med fem mål eller mer.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".