Så ska Ingesson hyllas i helgen

Tyst minut och sorgband och så kommer IFK Göteborg göra något "energigivande".

IFK Göteborg, där Klas Ingesson spelade mellan 1986 och 1990, ska hylla honom i samband med säsongsfinalen på lördag mot Halmstad.

– Jag ska inte föregripa något, men vi bedömer att Klas stod för mycket energi, driv och framåtanda. Vi vill förmedla det. Det lutar åt att det blir något mer energibringande, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly till expressen.se.

Det är ännu inte klart om det kommer att bli någon mer hyllning till Ingesson, i samband med Elfsborgs bortamatch mot Brommapojkarna på lördag, än tyst minut och sorgband.

Elfsborgs supportergrupp Guliganerna hade planerat ett maskeradtema till matchen mot BP, men ställer in det och uppmanar i stället supportrarna att ha på sig Klabbe-tröjor.

Fotbollsförbundet ska hedra Klas Ingesson och Pontus Segerström, den nyligen bortgångna lagkaptenen i Brommapojkarna, vid Fotbollsgalan den 10 november.

Även internationellt kommer Ingesson att hedras. Bari-spelarna kommer att spela med svarta sorgband när laget på lördag möter Pro Vercelli i den italienska andraligan. Klas Ingesson spelade i Bari i mitten på 90-talet, spelade nästan 100 matcher och blev en profil i klubben.