Arkivbild: Jeffery Taylor. Foto: Chuck Burton/TT.

Jeffery Taylor dömd till skyddstillsyn

Den svenske NBA-basketspelaren Jeffery Taylor dömdes på torsdagen till skyddstillsyn i 18 månader för misshandel och skadegörelse av en domstol i Michigan. 

Det är oklart hur det blir med hans spel i NBA-klubben Charlotte Hornets. 

Jeffery Taylor erkände sig i onsdags skyldig till två av tre åtalspunkter efter att ha gripits av polis i samband med bråk på ett hotell i Michigan den 25 oktober.

Han befanns skyldig till båda punkterna, misshandel av sin flickvän och skadegörelse på hotellet. Taylor sade i domstolen att han hade knuffat sin dåvarande flickvän och att en vägg i Marriott Hotel i East Lansing skadats i samband med det. Han greps av polis och dagen efter stängde hans klubb Charlotte Hornets av honom tills vidare.

Taylor riskerade 93 dagars fängelse. Domen vid rätten i East Lansing, Michigan, blev skyddstillsyn i 18 månader och dessutom ska han genomgå två behandlingsprogram; ett för personer som dömts för misshandel och ett för personer med alkoholproblem.

Taylor är tills vidare avstängd av Charlotte Hornets. Hornets general manager Rich Cho sade till tidningen Charlotte Observer att klubben avvaktar NBA:s utredning av ärendet. Taylor har missat säsongsinledningen och har inte deltagit i träningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".