Jörgen Jönsson om största SHL-profilerna i höst. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jönsson om största profilerna i SHL

Tre SHL-spelare som gjort störst intryck på Jörgen Jönsson
3:06 min

Radiosportens expert Jörgen Jönsson tar ut de tre spelare i SHL som gjort störst intryck på honom under hösten. 

Jacob Micflikier, Linköping. 18 poäng (9 mål, 9 assist)
Jönsson: ”Linköping har scoutat in en hel del bra killar. Jag är imponerad av Micflikier, han gör väldigt mycket mål och han betyder väldigt mycket i kedjan med Jeff Taffe och Broc Little. De har varit starka. Micflikier är stark med pucken, duktig på att komma iväg till skott”.

Ted Brithén, HV71. 15 poäng (8 mål, 7 assist)
Jönsson: ”Han är kapten hos dem. Trots att han inte har så mycket erfarenhet i SHL så leder han laget och han blev nyss uttagen i Tre Kronor, och det är ett bevis om något. Brithén är en ung kille som har en fin framtid framför sig”.

Mattias Janmark, Frölunda. 12 poäng (5 mål, 7 assist)
Jönsson: ”Han har fantastiskt fin skridskoåkning, bra teknik, bra känsla för pucken, han flyttar pucken på så sätt att motståndarna inte kommer åt pucken. Han har allt som en hockeyspelare vill ha och har det som krävs för att kunna skina på den här nivån. Han betyder mycket för Frölunda. Det är en spelare som jag tyvärr tror vi får njuta en kort stund av, för han flyttar nog snart till Nordamerika och NHL”. 

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".