Nina Baresso om Jeffery Taylor. Foto: SR och TT Nyhetsbyrån

Baresso: ”Stäng av Jeffery Taylor helt”

Radiosportens expert Nina Baresso: ”Viktigast är att visa nolltolerans"
2:18 min

Radiosportens basketexpert Nina Baresso tycker att Jeffery Taylor ska stängas från landslaget under en lång period.

– Rent spontant känner jag att de bör stänga av honom helt. Sådan stor förebild som han är så tycker jag att man måste markera hårt och ta avstånd från allt sådant, säger Nina Baresso.

En hård markering skulle då kunna vara att stänga av honom en period?

– En lång period, sedan får man ta en diskussion. Man ska alltid ge en människa en andra chans. Men det viktigaste är att markera och visa nolltolerans.

Basketförbundets ordförande Hans von Uthmann säger att de inte har fått tag på Jeffery Taylor ännu. Ett beslut om eventuell avstängning tas först på ett styrelsemöte om flera veckor.

– De vill väl ta det stegvis och smälta det hela. De vill ha ryggen fri och inte ta felbeslut. Men när han nu har erkänt finns det inte mycket att tänka på, säger Nina Baresso.

Det var på torsdagen som den svenske NBA-basketspelaren Jeffery Taylor dömdes till skyddstillsyn i 18 månader för misshandel och skadegörelse av en domstol i Michigan.

Hör Hans von Uthmann längst ned i denna artikel.

Mer om Basket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".