Växjö-Brynäs 5-2

Brynäs förlustsvit fortsätter

2:38 min

Sex raka matcher utan poäng, det är verkligheten för Brynäs i SHL-ishockeyn. 

Borta mot Växjö föll laget med 2-5. 

Radiosportens Paul Zyra tar ut matchens bästa spelare:
Växjö: Cory Murphy
Brynäs: Jacob Blomqvist

Den 18 oktober vann Brynäs borta mot Modo med 3-1. Efter det har laget förlorat sex matcher i rad och bland annat släppt in sju mål vid två tillfällen på hemmais. 

Efter torsdagens 4-7 mot Djurgården var det två dagar senare dags för säsongsdebut för Brynäs 19-årige målvakt Jonas Johansson, som ersatte Bernhard Starkbaum.

Men det blev en tung comeback efter en tids sjukdom.

Brynäs öppnade förvisso piggt, men Växjö tog sakta över och lagets finländske kapten Tomi Kallio styrde in 1-0 i den första perioden.

20 sekunder efter paus kom hemmalagets andra mål när Noah Welch slängde in pucken från backplats. Och mindre än två minuter senare sköt hans nordamerikanske kollega, Cory Murphy, in 3-0 i powerplay.

Brynäs hade i slutet av perioden en chans att knappa in målmässigt i spel fem mot fyra. Då slarvade man på offensiv blålinje och Växjö kunde i stället kontra in det fjärde målet. Liam Reddox spelade över till finländaren Jani Lajunen, som satte pucken högt bakom Johansson.

Växjö har ett av seriens sämsta boxplay - men samtidigt har de gjort fem mål framåt i numerärt underläge och det är bäst i ligan.

Laget hade dessutom inte tagit en enda trepoängare på sju omgångar (två segrar och fem förluster). Men mot Brynäs var det inget snack om att det tippade topplaget skulle bryta den trenden i sista matchen före landslagsuppehållet.

I tredje perioden kom även 5-0. Kanadensaren Cory Murphy prickade in sitt andra mål för kvällen. Detta i spel fem mot tre.

Bill Sweatt och Jörgen Sundqvist reducerade därefter för Brynäs, men man kom inte närmare. Därmed har laget 13-30 i målskillnad på de sex senaste omgångarna. Man har även bara tagit sex poäng på nio bortamatcher.

– Det har sett ut så några matcher nu att de får mål och vi går ner oss väldigt mycket. Vi gör en bra tredje period igen som vi har gjort i många matcher. Men vi ger motståndarna för mycket i de andra perioderna, säger Brynäs Jacob Blomqvist till Radiosporten.