Sportchefen: "Tänker på att alla som skrev ned oss hade fel"

2:14 min

Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson var rejält nöjd med hur laget klarat den första säsongen i Allsvenskan.

– Vi gick in i den här säsongen med ambitionen att bygga vidare på den trupp vi hade. Sedan skulle vi komplettera med de spelare som hade kvalitet och vår plånbok hade råd till, berättar en märkbart nöjd sportchef.

Falkenberg har många spelare med utgående kontrakt. Men Håkan Nilsson är luttrad och låter sig inte bli stressad.

– För två år sedan stod vi ännu senare med sexton spelare utan kontrakt. Det grejade vi ganska bra och tog oss upp i Allsvenskan så vi ska nog fixa detta också, säger Håkan Nilsson.

Medan semester väntar för många är läget ett annat för lagens sportchefer. Det är nu kontrakten ska skrivas och nya spelare scoutas och värvas. Håkan Nilsson vet vart han ska börja vid skrivbordet.

– Jag börjar först och främst att prata med två tränare. Sedan har vi ett antal spelare med utgående kontrakt, bland annat två bröder Wede och Otto Martler, säger Nilsson.

Målvakten Otto Martler har varit starkt bidragande till Falkenbergs framgångar. Martler själv mös ordentligt efter slutsignalen.

– Vi har verkligen lyckats med något som ingen trodde på. Det är verkligen fantastiskt. Vi har en väldigt bra sammanhållning och vi visste att det kunde ta oss långt. Och det räckte denna säsong, sa Martler.