Stahre får sparken från IFK Göteborg

Mikael Stahre får sparken från IFK Göteborg, det kunde Radiosporten avslöja i morse. Uppgifterna bekräftas även av klubbens informationsansvarige Ulf Jörnvik för P4 Göteborg.

IFK Göteborg slutade den här säsongen på andra plats i allsvenskan efter en stark avslutning. Trots det får tränaren lämna.

– Jag kan bekräfta att Stahre och Göteborg går skilda vägar, säger Jörnvik. 

Enligt uppgifter till Radiosporten får Stahre sparken på grund av missnöje bland spelarna.

Så här skriver nu klubben i ett pressmeddelande:

– Under det senaste halvåret har det i föreningen gjorts ett grundligt analysarbete av vår elitverksamhet, något som vi tror ska ge resultat både på kort och lång sikt. Det innebär förändringar som kräver ett nytt ledarskap, säger sportchef Mats Gren och fortsätter:

– Det ska naturligtvis påpekas att Mikael Stahre gjort ett strålande arbete under sin tid i IFK Göteborg. En tredjeplats, en andraplats och seger i svenska cupen 2013, det är resultat som talar för sig självt. Samtidigt står vi inför stora förändringar i vår elitverksamhet. Utifrån det känns tidpunkten lämplig att nu tillsätta en ny huvudtränare som ska leda laget framöver.

Radiosportens expert Ralf Edström:

– De har inte varit nöjda med spelet, att det varit ganska tråkig fotboll. Stahre har varit lite feg med att släppa fram yngre förmågor. 

Mikael Stahre kom till Göteborg inför säsongen 2012. Första säsongen slutade laget sjua, i fjol blev det en tredjeplats och i år slutade alltså laget på andra plats.

Klubbdirektören Martin Kurzwelly förhandlade i våras in ett extra år med Stahre så att tränaren kunde bli kvar över säsongen 2015. Men nu bryts alltså avtalet. 

Mikael Stahre har så sent som nu i oktober utsetts till Årets ledare av Elitdomareklubben. Han har tidigare tränat AIK i allsvenskan och var 2010 i grekiska Panionios. 

Stahre håller en pressträff klockan 12 i Göteborg.

Vem som tar över som huvudtränare för IFK Göteborg kommer att presenteras senare i november.