Hamrén tog ut Guidetti: ”Målgörare som levererar”

5:11 min

John Guidetti är tillbaka i a-landslaget. Nu kan anfallaren spela en viktig roll i EM-kvalmatchen mot Montenegro den 15:e november.

– Det är en målgörare som levererar, säger förbundskapten Erik Hamrén på dagens presskonferens.

John Guidetti har kommit tillbaka starkt den här säsongen efter sin långa skade- och sjukdomsfrånvaro. Succé i nya klubblaget Celtic (fem mål) och även framträdande i det U21-landslag som kvalificerade sig för EM nästa sommar.

Nu har Erik Hamrén tagit ut Guidetti i truppen. 22-årige anfallaren, som tidigare bara noterats för en a-landskamp, kan därmed bli en nyckelspelare mot Montenegro. Detta eftersom Zlatan Ibrahimovic har dragits med skadeproblem och är osäkert startande samtidigt som Johan Elmander valt att inte vara med i laget då han inte känner sig i form.

– Johan Elmander har önskat att stå över den här samlingen. Han har inte den kraft och kvalitet som krävs för att vara med här, säger Hamrén om Elmander. 

Hamrén är imponerad över det som Guidetti presterat i höst.

– Det är kul med unga spelare som tar chansen. Han har visat i matcherna i skotska ligan plus i U21 att han tagit chansen och varit framgångsrik, säger Hamrén. 

Kanske kan vi få höra Guidetti jubla lika mycket i a-landslaget nu som han gjorde i Radiosportens klassiska intervju efter U21-triumfen. 

Guidettis anfallskamrat från U21, och han som tagit så stora kliv i Malmö FF sedan i somras, Isaac Kiese Thelin, finns också med.

– Man kan jämföra honom med Tomas Brolin, om man ser på hur snabbt någon tagit sig in i landslaget. Han har gjort det riktigt bra i Malmö och i U21, säger Hamrén.

Andreas Granqvist och Mikael Antonsson är de enda uttagna mittbackarna i nuläget. Hamrén ska senare komplettera truppen med två backar. 

Den 18:e november möter detta lag även Frankrike i en träningsmatch. Se hela truppen här.