Zlatan Ibrahimovic. Foto Bertil Ericson / TT.

Hamrén om Zlatans skada: ”Han är grymt sugen på att vara med här”

Erik Hamrén om Zlatans skada: "Det är fortfarande oklart"
1:22 min

Zlatan Ibrahimovic finns med i truppen till EM-kvalmatchen mot Montenegro och vänskapsmatchen mot Frankrike därefter. Men anfallsstjärnans hälskada gör att hans medverkan är osäker.

– Min förhoppning är att han kan vara med, men det är osäkert, säger Hamrén till Radiosporten.

I slutet av förra veckan kom besked om att Zlatans hälskada blir allt bättre.

Hamrén utvecklar om Zlatans skada:

– Det är en skada på hälen som är under läkning. Det är smärtan som hindrat honom tidigare, men den läker som den ska. Han kan träna och han är grymt sugen att spela här. Så om han kan få lite speltid innan samlingen känns det väldigt bra, säger Hamrén som pratade med Zlatan i slutet av förra veckan.

– Jag pratade med honom i fredags, då var han positiv och glad och kunde träna utan smärta. Det har gjorts undersökningar och det läker som det ska. Jag hoppas han får träna utan smärt och gå in i träningen med laget och därmed få speltid innan vår samling, säger Hamrén till Radiosporten.

Utifall Zlatan inte kan spela finns det ändå en chans att Zlatan följer med till Montenegro. Eftersom det är lite osäkert med Zlatans skadeläge har han tagit ut en extra spelare i den här truppen så att de är 24.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".