Foto: Gerard Julien/TT.

Experten: Detaljen i spelet som MFF måste klara av

Johanna Frisk: ”Vågar inte säga hur långt Malmös revanschlusta räcker...”
5:38 min

Radiosportens fotbollsexpert Johanna Frisk vill se ett Malmö FF som sätter press kollektivt och inte jagar en och en i kvällens Champions League-möte med Atlético Madrid.

Malmö FF föll med 5-0 i senaste Champions League-gruppspelsmatchen. Då var det borta i Madrid mot Atlético. I kväll går MFF ut på hemmaplan mot samma motstånd.

– Trots att man hade fått en käftsmäll där nere så ville man ut där igen. Här har man något att bygga på. Jag tror att Malmö är redo att resa sig. Däremot finns det detaljer i spelet som är viktigt att fokusera mer på för att ge ett tuffare motstånd, säger Johanna Frisk.

Vad tänker du på för detaljer då?

– I senaste matchen mot Atlético dras Malmö isär flera gånger och jagar väldigt mycket en och en. Spelarna lade ner ett stort arbete på att jaga, men i och med att det var mycket enmansjobb så efter ett tag började Malmö se väldigt trötta ut.

– Nu när man möter Atlético igen måste man vara mycket tätare och få ihop kollektivet.

Mer om Champions league

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".