Hammarbyjubel i matchen mot Jönköping Södra. Foto: Anders Wiklund/TT

Efter allsvenska avancemanget – de får lämna Hammarby

Hammarby meddelar i dag på sin hemsida att Daniel Theorin och Sebastian Ludzik inte kommer att få förlängda kontrakt med klubben.

I söndags blev det klart att Hammarby spelar i allsvenskan nästa år efter en storseger med 5-0 på hemmaplan mot Jönköping Södra.

Två spelare som inte kommer att få följa med laget upp i den högsta serien är Daniel Theorin och Sebastian Ludzik. De båda försvararna har båda utgående kontrakt och i dag meddelar klubben att kontakten inte kommer att förlängas.

Daniel Theorin har spelat för klubben i tre år och gjort 57 seriematcher för Bajen.

– Daniel är en oerhört duktig mittback, och en fantastisk människa. Den spelidé vi har gjorde att Daniel hamnade lite utanför laget på höstkanten, men han har tacklat sin roll på ett fantastiskt professionellt sätt. Vi önskar Daniel all lycka i framtiden och vi skiljs åt i bästa samförstånd, säger sportchef Mats Jingblad till hemsidan.

Sebastian Ludzik kom till Hammarby som elvaåring och hösten 2013 fick han ett A-lagskontrakt. Tidigare i år debuterade han i hemmamötet mot Gais. Enligt Hammarbys hemsida är det inte klart med någon ny klubbadress än.

– Inget är klart, men jag håller ögonen öppna. Vi får se vad som händer, klart är att jag självklart kommer att fortsätta satsa på fotbollen, säger Sebastian Ludzik till hemsidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".